Contact

0725.316.318
www.biroulcontabil.ro

marți, 25 august 2015

inovatia

Ce este inovatia? Este acea activitatea care ajuta lumea sa progreseze. Ati vazut cum de la un simplu telefon cu fir, am ajuns la telefoane cu touch, smartphonuri, de la acele televizoare mari cu tub la televizoarele LDC si lista poate continua, aceasta este inovatia, sau mai bine spus, este acel om care vine cu ideii de progres.
In orice companie vom gasi o persoana sau un grup de persoane care se vor impotrivi progresului, din cauza fricii pentru ceva nou, de aceea fara sa incerce noul sistem sau noul produs spun nu cu vehementea.
Desi cel mai intalnit caz cel mai sus, mai sunt si altele cum ar fi: politica, este dificil atunci cand organizatia este plina de politica, chiar si asa, daca nu este mereu vei gasi o persoana sau doua care se vor opune aceste schimbari, o alta posibila cauza este modelarea organizational, intr-o companie angajatii accepta cu greu schimbarile intr-o companie, fie vorba de o schimbare de program sau de una la nivel managerial, angajatii privesc cu suspiciune schimbarile chiar daca acestea sunt pentru progresul companiei.

O alta categorie o reprezinta cultura corporative, este in principal modul in care interactioneaza oamenii, de aceea de cele mai multe ori trebuie sa tine cont de micro-culturile din cadrul culturii. Ultima categorie o reprezinta valorile companiei, fie ele stabilite pe parcurs fie preluate de la predecesorii, uneori sa vii cu o inovatie este o provocare, cand unele schimbari afecteaza ordinea unei companii poate dura putin timp pentru o noua acomodare, tocmai de aceea cand vii cu ceva nou ai nevoie de multe argumente.
In fiecare companie veti gasi acel om cu ideii, care vine cu schimbari benefice companiei cu toate ca uneori nu pare asa, acel angajat se gandeste la modalitati de progres si care doreste sa dupa compania spre succes.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu