Contact

0725.316.318
www.biroulcontabil.ro

joi, 6 august 2015

Controalele fiscale


Multi proprietari de afaceri mici nu considera necesara urmarirea fluxului banilori si nici tinerea sub evidenta a tuturor cheltuielilor realizate intr-un an, acestia inteleg importanta acestor lucruri doar atunci cand se apropie predarea acestora catre contabili sau firme de contabilitate. Se stie ca anual vine o perioada in care cei de la impozite si taxe verifica fiecare dosar depus de patronii micilor sau marilor companii, de aceea este necesar ca pe parcursul anului sa se tina o evidenta contabila stricta si corecta a acestora, totusi sunt cazuri in care nu se procedeaza asa si patronii au nevoie de timp pentru realizarea lor, din acest motiv ei solicita o prelungire.
In acest caz, nu trebuie sa astepti pana in ultimul moment pentru aceasta solicitare, plus ca trebuie sa stii ca acest proces poate dura ceva timp, si de aceea ai nevoie sa ti se acorde suficient timp, pentru a necesita mai multa atentie. O data obtinuta amanarea poti aduna toate inregistrarile  fiscale, incepi sa alcatuiesti o documentatie  pentru toate achizitiile, cheltuileile de afaceri, venituri si inregistrarile tranzactiilor, tragand toate chitantele, extrasele de cont, cecuri anulare si facturi platite cu ajutorul lor vei alcaturi dosarul cu cheltuieli de peste  an.
O data adunate  documentele  necesare incepe sortarea si clasificare acestora, nu le poti pune pe toate la gramada, acestea necesita sortarea lor in functie de cheltuilei, cum ar fi cheltuielile de home-office, utilitati, cheltuieli medicale, si lista poate continua. Asa va fi mai usor sa stabilesti cheltuielile totale  din anul respectiv.

Ultimul pas il reprezinta documentarea, asigura-te ca toate veniturile sunt documentate, asa vei putea demonstra corectitudinea veniturilor dumneavoastra, dar si a cheltuielilor.

Puteti sa evitati aceste probleme  fie puteti aloca timpul necesar acestor evidente, chiar daca acest lucru inseamna ca zilnic sa treci in registrul contabil toate cheltuielile si toate veniturile impreuna cu documentele necesare, iti poti realiza un sistem pe care sa il poti respecta zi de zi, sau poti apela la firme de contabilitate specializate si astfel vei trece cu bine de fiecare control fiscal

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu